FCA Kripto Yatırımcılarını Uyardı

0
324

Finansal Yürütme Otoritesi (FCA), yeni Dijital Varlıklar Direktörü Matthew Long’un potansiyel yatırımcılara sert uyarıda bulunmasıyla kripto para düzenlemesi konusunda giderek daha sert bir duruş sergiliyor. FCA kripto para birimi yatırımcılarının tüm paralarını kaybetmeye hazır olmaları gerektiği yönündeki uyarıları kesin bir şekilde ikiye katladı.

Yeni atanan FCA dijital varlıklar direktörü Matthew Long, Financial News ile yaptığı bir röportajda kripto para birimleri aracılığıyla “milyarlarca poundun” aklandığını ve tüketicilerin şimdiden binbir zorlukla kazandığı birikimlerini kaybettiklerini bildirdi. Long, düzenleyiciye geçen Ekim ayında Ulusal Suç Dairesi’nden katıldı ve şimdi çabalarına yardımcı olması için en az 15 uzmanı işe almayı umduğu FCA’nın kripto birimine öncülük ediyor.

Şu an itibariyle FCA, kara para aklamayı önleme kontrollerini yürütüuot ve düzenleyiciye kaydolmayı uman kripto şirketlerinin uygulamalarını doğruluyor. Long’un raporuna göre şimdiye kadar kırk bir tane kripto şirketi onaylandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz