Faiz İndirimi Satış Duvarına Çarptı! Bitcoin Fiyatı Ne Olacak?

0
1657

Amerikan Merkez Bankası Fed’in bugün yaptığı olağanüstü faiz indirimi sonrasında yukarıya doğru bir ivme yakalayarak 8965$’a kadar yükselen Bitcoin (BTC) sert bir satış duvarı ile karşılaşarak tekrar araftaki yerine döndü.
Bugün Fed’in politika faiz oranını 50 baz puan indirerek yüzde 1-1,25 aralığına çekti. Bu indirim 2008 krizinden bu yana ilk kez Fed’in planlı toplantıları öncesi aldığı faiz kararı oldu. Haber piyasalar tarafından önce olumlu fiyatlansa da özellikle ABD borsalarında ciddi bir düşüş hareketine sebep oldu. Genelde faiz indiriminin piyasalara olumlu olması beklenirdi ancak zamanından önce yapılan bu indirim, yatırımcıya Fed tarafından acil müdahaleye gerek görülecek kadar kadar önemli bir olumsuz durum olduğunu düşündürdü ve endişeleri arttırdı. Piyasadan para kaçışının sürmesi kripto piyasalarında esen olumu havayı da kısa sürede durdurdu. Corona virüsü tedavisi ile ilgili aşı, ilaç ve benzeri olumlu bir durum oluşmadıkça piyasalardaki panik havası devam edecek gözüküyor.

Trump‘ın indirim sonrası yaptığı açıklamada bu indirimi yeterli görmediğini ve daha fazlasını beklediğini söylemesi kripto paralar için olumluya yorulabilir. Bir sonraki planlı Fed toplantısında gelebilecek olası bir faiz indirimi kararı Bitcoin fiyatını tekrar yukarı doğru itecektir.

Teknik seviyelere bakacak olursak kısa vadede 4 saatlik grafikte 20MA ve 50MA arasındaki daralan alandaki giden Bitcoin‘in hangisini kıracağı kısa vadede yönünü belirleyecek. Bunlardan biri kırıldığında fiyat o tarafa doğru dönebilir.

Aşağıda 4H 20 MA – 8695$ Destek (sarı çizgi)
Yukarıda 4H 50 MA- 8880$ Direnç (kırmızı çizgi)

Günlük bazda baktığımızda ise 8723 dolardan geçen 200 günlük hareketli ortalama en kritik seviye. Günlük kapatma bu seviyenin üzerinde olduğu sürece yükselme hareketi yapabilme potansiyeline sahip bir görünüm var. Yükselişte ilk hedef 9000 ana hedef ise 9300$ olarak gözüküyor.  Bu seviye aşağıya doğru kırılırsa 8470 dolardan geçen haftalık destek seviyesi en sağlam kale olarak karşımıza çıkacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz