Facebook’un Libra Projesinde Yeni Yol Haritası Açıklandı

0
429

Düzenleyici belirsizliğine rağmen Facebook’un Libra projesi geliştirilmeye devam ediyor. Son zamanlarda Libra ekibi mainnet lansmanı için ikinci bir yol haritası yayınladı.

Lansman için kesin bir tarih verilmese de Facebook Libra, topluluğunu oluşturmaya başlıyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan habere göre, Libra geliştiricileri projenin hala yapım aşamasında olduğunu ve Libra Association Members teknolojisini test ettiklerini söyledi.

Ayrıca Libra testnet şimdiden, fikir birliği ve potansiyel kusurlar üzerinden gerçekleştirilen sekiz testnet doğrulayıcı node’larını çalıştırıyor. Geliştirici ekip, teknik olmayan üyeler için node’larını desteklemek üzere dışarıdan bir ekip kiralayabilecek doğrulayıcı node’lar kurmak için çalışıyor.

Öte yandan, Facebook’un kripto para biriminin piyasaya sürülmesi hala cüzdan uyumluluğuna ve stablecoin’in desteklenmesine bağlıdır. Bu da Libra’nın 2020’nin ilk aylarında piyasaya sürülmesine engel olabilir.

Libra Association yönetim kurulu üyesi Patrick Ellis lansman için kesin plan olmadığını belirtti. Ancak Ellis, kurucu ortak David Marcus gibi projenin yıl sonuna kadar başlayabileceğine inanıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz