Eurovision 1.’si Kupasını 500 Ethereum’a Sattı

0
361
Kalush Orchestra
Kalush Orchestra

Eurovision kazananları Kalush Orkestrası, Ukrayna ordusuna para toplamak amacıyla 500 Ethereum değerindeki kupasını müzayedede sattı. Eurovision birincisi Kalush Orkestrası, yarışmanın cam mikrofon kupasını açık artırmada satarak 900.000 dolar topladı ve para Rusya ile olan ihtilafı sırasında Ukrayna’yı destekleyen bir vakfa gönderildi. Kupa 500 Ethereum’a (ETH) WhiteBit’te satıldı. Satın alan kişi kupanın haricinde kupayı içeren bir NFT de aldı.

Açık artırmaya platformunda ev sahipliği yapan Ukrayna’da kısa süre önce açılan NFT Müzesi “Meta Tarih: Savaş Müzesi”, açık artırmayı hem Ukrayna hem de kripto dünyası için “zafer” olarak nitelendirdi. Açık artırma katılımcıları, Ukrayna’nın sanal bankası Monobank aracılığıyla yönlendirilen itibari para teklifleriyle hem kripto hem de itibari para cinsinden teklif verme seçeneğine sahipti.

Blockchain adli tıp şirketi Elliptic’e göre Ukrayna, Rusya’nın Şubat ayı sonunda ülkeyi işgal etmesinden hemen sonra kripto bağışlarına döndü ve 11 Mart’a kadar 63,8 milyon dolar topladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz