Ethereum Fiyatları Ne Yöne Gidecek? 14 Aralık Ethereum Teknik Analizi

0
519

Ethereum’da beklenen İstanbul güncellemesinin ilk aşamasının başarılı şekilde gerçekleşmesi fiyatlara doğru orantıda yansımadı. Grafiğe baktığımızda Ethereum fiyatlarının iyice stabil bir konuma oturduğunu görüyoruz. Açıkçası bu stabilitenin esas nedeni Bitcoin’in bir türlü yapacağı harekete karar verememesi. Yatırımcı Bitcoin’in yönünü görmeden altcoinlere giriş yapmakta çekince duyuyor. Zaten Marketcap’deki ilk 3 ‘de bulunan tüm paraların 20 MA’sının üzerinde durması ve burada beklemesi de bunun bir sonucu.

Ethereum için grafiğe baktığımızda oldukça sıkışmış bir Bollinger bandı görüyoruz. Mumların ve hacimlerin giderek küçülmesi de yaklaşan bir kırılmayı işaret etmekte. Üst tarafta 148 dolar ve 167 dolar seviyeleri direnç seviyesi olarak karşımıza çıkmakta. Zaten üst yönlü Ethereum için kritik seviyelerden bir tanesi de 186 dolar seviyesi. Bu seviyenin aşılması durumunda 225 dolarlara varan bir yükseliş gerçekleşebilir. Ancak dediğimiz gibi bu durum Bitcoin’in çizeceği yönle doğrudan alakalı.

Ethereum’da aşağı yönlü hareketlerde ise ilk etapta 140 dolar seviyesi daha sonra ise 120 dolar seviyesi destek olarak gözükmekte. 120 doların aşağı yönlü kırılması durumunda Ethereum’un tekrar 2 haneli fiyatlara dönme olasılığı güçlenecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz