Ethereum Classic’de Blok Ödüllüleri Azalıyor!

0
411

Ethereum Classic’de (ETC) 16 Mart’ta madenci blok ödülleri 4 ETC’den 3.2 ETC‘ye düşürülüyor!

Ağdaki 10.000.000’ncu blok sonrası gerçekleşecek ödül azaltması üç yıl önce kabul edilen bir iyileştirme teklifi olan ECIP-1017 sayesinde gerçekleşiyor. Kurala göre programlı olarak her beş milyon blokta (kabaca 2.25 yılda) %20 oranında ETC blok ödülleri azaltılıyor.
Bu durum ETC token arzı üst sınırı olan 210,700,000‘a kadar devam edecek.

Öneri Ethereum Classic’e DAO hard forku ile ayrıldıktan sonra kendisini Ethereum’dan daha fazla ayırt etmeye yardımcı olması için daha katı ve iyi tanımlanmış bir para politikasına sahip olması amacı ile kabul edilmişti. Ethereum’un daha esnek toplam arz yaklaşımından farklı olarak Ethereum Classic’in sabit para politikası, geliştiricilere sınırlı arz ve daha iyi anlaşılmış bir enflasyon planına sahip bir altyapı sunuyor.

ETC yatırımcıları ödül azaltılmasının kripto piyasaların kan kaybettiği döneme denk geldiği için çeşitli endişeler taşıyorlar. En başta düşen ödüller ile birlikte madenciliği daha az karlı hale gelebilecek ETC’de madencileri azalması ve doğacak boşlukta %51 saldırısı yaşanabilme ihtimali. ETC daha önce de %51 saldırılarının hedefi olmuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz