Ethereum 250 Dolar Olacak mı? Ethereum Teknik Analizi

0
969

Ethereum (ETH) son süreçte yakaladığı sert yükseliş dalgasını Bitcoin’in 8.400 dolarlara geri çekilmesiyle beraber yarıda kesmiş ve Bitcoin fiyatlarının peşinden sürüklenmeye başlamıştı. Ancak şu an Bitcoin’in yukarı yönlü hareketlenmesiyle beraber Ethereum da hem dolar paritesinde hem de Bitcoin karşısında ciddi toparlanma emareleri gösteriyor.

Burada güzel olan noktalardan bir tanesi de Ethereum için önceden de belirttiğimiz 213 dolar destek seviyesinin aşağı yönlü kırılmaması oldu. Zira burası Ethereum için önemli bir ters çanağın tamamlanacağı ve 184 dolar seviyelerine varabilecek düşüşün başlayabileceği bir seviyeydi. Ethereum bu seviyenin altına düşmeden geri toparlanmayı başarabildi.

Daha önceki analizlerimizde Ethereum’daki düşüşün Bitcoin’e bağlı bir düşüş olduğunu ve Bitcoin’de bir toparlanma gelmesiyle beraber Ethereum’un da tekrar toparlanacağını belirtmiştik. Şu an Ethereum’daki kazançlara bu gözle bakmakta faydar var. Zira Bitcoin için kritik seviye olan 9.300 dolar seviyesinin aşılması halinde Ethereum’da da 250 dolar seviyelerinin geçilmesi oldukça muhtemel. Teknik olarak Ethereum 244 dolardan geçen 20 MA’sını da kırdığında bütün hareketli ortalamalarının üzerinde seyreden bir yapıda olacak.

Ethereum’a Bitcoin paritesinde baktığımızda da oldukça bullish bir tablo bizi karşılıyor. Ethereum son süreçte Bitcoin karşısında oldukça sert kazanımlar gerçekleştirdi ve bu kazanımları Bitcoin’in düşüşü esnasında da korumayı başardı. Bu paritede de 0.0265 seviyesi önemli bir direnç olarak gözüküyor. Buranın kırılması halinde Ethereum’un Bitcoin karşısında da kazancı sertleşebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz