Ethereum 2.0’da Bir Adım Daha Tamamlandı

0
456

Teknoloji firması Runtime Verification; Ethereum 2.0 için para yatırma sözleşmesinin resmi doğrulamasının başarıyla tamamlandığı bildirildi.
Resmi doğrulama işlemi sırasında para yatırma sözleşmesiyle ilgili bazı kritik sorunlar bulsak da, mevduat sözleşmesinin tüm sorunları en son sürümde (v0.10.0) düzgün bir şekilde düzeltildi. ” denildi.

Yapılan duyuruya göre para yatırma sözleşmesi Ethereum 2.0’a katılmak için bir geçit rolünde olacak. Doğrulama yapmak isteyen yeni aktif edilecek Proof of Stake Beacon Chain’ine bu geçit sayesinde bir miktar ETH’yi Ethereum 1 ağı üzerinden gönderecekler.

Ayrıca, ETH 2.0 koordinatörü Danny Ryan, resmi doğrulamanın son engel olduğunu ve ana kontroller tamamlandıktan sonra resmi doğrulama için halka açık şekilde incelenebilir olarak paylaşılacağını söyledi. Geçtiğimiz hafta Ethereum 2.0 test ağında 22.000 aktif doğrulayıcının olduğu açıklanmıştı.

Bu yazıda konu edilen para yatırma sözleşmeleri dahil pek çok geliştirmeyi yapan 9 farklı grubun testleri bir araya getirilerek Ethereum 2.0 Beacon Chain için tek bir testnet çalıştırılacak. Daha önceki açıklamalara göre bu durum 2020 ikinci çeyreğin sonunda gerçekleşecek.  Bu testnet üzerinde yapılan çalışmalar ve hata gidermeler sonrasında ise Ethereum 2.0 resmi olarak aktif hale gelecek.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz