Ethereum 2.0 2020 Yılına Yetişebilir!

0
523

ConsenSys kurucularından Andrew Keys’e göre Ethereum’um Serenity olarak da bilinen 2.0 güncellemesi bu yıl sonunda gerçekleşebilir.

ConsenSys websitesinde Ethereum ile ilgili öngörülerini paylaşan Keys, 2020 yılınında ETH 2.0’ın 1. bölümüne geçileceği, shard zincirleri ve çeşitli ikinci katman çözümleri ile ölçeklenebilirlik sorununun çözüleceğini söyledi. 2020 4. çeyrekte gelmesi beklenen Ethereum 2.0’ın birinci adımı ile Beacon Chain tanıtılacak ve Proof of Work algoritması devam ederken Proof of Stake ile doğrulamalar da yapılmaya başlanabilecek.

Ayrıca kripto araştırma ajansı Weiss Rating; Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ETH’nin bir an önce 2.0 geliştirmelerini tamamlaması gerektiğini söyledi.Açıklamada şu ifadelerde bulunuldu;

“Ethereum ağındaki kronik tıkanıklık, herhangi bir kriptonun uzun vadeli başarısının önündeki en önemli faktör olan dünya çapında benimsenmeyi önlemektedir. Ancak, hiçbir şey değişmezse, Ethereum kullanıcıları alternatifler aramaya başlayacaktır. Bu yüzden Ethereum’un ilerlemesi için ETH 2.0 zorunludur.

Geçtiğimiz günlerde yapılan İstanbul hard fork’u Serentiy öncesi ETH 1.0’ın son büyük güncellemesiydi. Güncelleme sonrası Zcash’in gizlilik altyapısı olan SNARK teknolojisi ile uyumluluğu sağlanan ETH için pek çok firma gizlilik korumalı işlem yapabilme konusunda çalışmalar yürütmeye başladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz