Epic Games, Mağazasında İlk NFT Oyununu Yayınladı

0
295
Epic Games
Epic Games

Web3 oyunu Blankos Block Party, Epic Games Store’da piyasaya sürülen ilk NFT destekli oyun oldu. NFT destekli bir çevrimiçi oyun Blankos Block Party, bugün Epic Games Store’da piyasaya sürüldü ve popüler PC oyun pazarında yayınlanan ilk Web3 oyunu oldu.

Şirket bu yılın Haziran ayında Blankos’un bugüne kadar toplam bir milyondan fazla kullanıcı topladığını söyledi. Blankos Block Party, kullanıcıların renkli bir çevrimiçi dünyada oynamasına ve iş birliği yapmasına olanak tanır. NFT’ler, oyunun pazarından alınıp satılabilen avatar tasarımları ve aksesuarlar gibi benzersiz öğeleri temsil etmek için oyunda kullanılır. Lansmanından bu yana oyun, Burberry, Atari ve müzisyen Deadmau5 dahil olmak üzere sınırlı sayıda indirim için bir dizi marka ve sanatçı ile ortaklık kurdu.

2021’in sonunda toplam 194 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Epic Games Store, Web3 oyunlarına baş rakibi Valve’ın Steam pazarından farklı bir yaklaşım benimsedi. Geçen sonbaharda Valve, geliştiricilerin hiçbir şekilde NFT veya kripto para kullanan Steam’de oyun yayınlayamayacaklarını söyledi. Buna karşılık, Epic Games’in kurucusu ve CEO’su Tim Sweeney, hit Fortnite’ı yayınlayan stüdyonun kendisinin NFT’leri veya Web3 teknolojisini kullanmayı planlamadığını, ancak diğer içerik oluşturucuların yasalara uydukları sürece bunları kullanmasına izin vereceğini tweetledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz