Elon Musk Satoshi Olabilir Mi ?

0
422
Elon Musk
Elon Musk

Eski SpaceX stajyeri, Elon Musk’ın Satoshi olduğu hakkındaki popüler teorisini destekleyen yeni kanıtlar yayınladı. Eski SpaceX stajyeri Sahil Gupta, dünyanın en zengin insanlarından biri olan Elon Musk’ın Bitcoin’in takma adlı yaratıcısı Satoshi Nakamoto olduğu teorisinin arkasında durmaya devam ediyor. Popüler blog sitesi Medium’da yakın zamanda yayınlanan bir gönderide Gupta, Musk’ın Bitcoin’in arkasında olduğundan artık “neredeyse emin” olduğunu söyledi.

Musk’ın kriptografi ve ekonomideki engin deneyimi nedeniyle Bitcoin teknik incelemesini kolayca yazabileceğini tahmin etti. Güney Afrikalı, ödeme devi PayPal’ın kurucu ortakları arasındaydı. Musk, Satoshi’nin Bitcoin yazılımının orijinal sürümünü yazmak için kullandığı C++ programlama dilinde uzmandır. 2014’te Satoshi, Japon-Amerikalı Dorian S. Nakamoto’nun Bitcoin yaratıcısı olduğu hakkındaki meşhur Newsweek makalesini sadece o olmadığını belirterek internete kısa bir dönüş yaptı. Musk, P2P Foundation web sitesinde yeniden ortaya çıktıktan sadece bir hafta sonra tweet attı.

Musk, Gupta’nın teorisine yanıt olarak 2017’de bir tweet’te Bitcoin’i icat ettiğini reddetti, ancak bu spekülasyonlara son vermedi. Bu teoriye karşı en büyük argüman, Musk’ın sürdürülebilir bir enerji savunucusu olarak bilinmesidir, bu nedenle çok fazla elektrik tüketecek ve büyük bir CO2 ayak izi üretecek bir kripto para birimi yaratması muhtemel görünmüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz