Elon Musk Profil Fotoğrafında Yeniden Bitcoin’e Yer Verdi

0
352
Elon Musk
Elon Musk

Tesla ve SapaceX CEO’su Elon Musk, Twitter profil fotoğrafında yeniden Bitcoin’e yer verdi. Musk birkaç ay önce koyduğu üzerinde Bitcoin logosu olan elbiseli anime Japon kızı resmini tekrar profil fotoğrafı yaptı. Milyarder, Tesla’nın 1,5 milyar dolarlık devasa BTC satın alımını açıklamasından ve daha sonra Bitcoin’i Tesla arabaları için ödeme olarak kabul etmeye başladığını duyurmasından kısa bir süre sonra fotoğrafı paylaşmıştı.

Musk son haftalarda Bitcoin’in düşüşüne sebep oldu. Bitcoin madenciliğinin tartışmalı karbon ayak izi sorunlarıyla ilgili nedenlerle Tesla’nın ödeme seçeneği olarak Bitcoin kabul etmeyeceğini açıkladı ve ardından lider kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı sert bir düşüşe geçti. Anthony Pompliano gibi topluluktan bazıları, Musk’ın yakın gelecekte çevreci Bitcoin madenciliği işini başlatmaya hazırlandığına ve şimdiye kadar sadece topluluk için soruna odaklandığına inanıyor.

Cuma günü, Musk, bir Linkin Park şarkısına atıfta bulunarak Bitcoin’i etiketledi ve kırık bir kalp emojisi paylaştı. Bunun üzerine Bitcoin fiyatı kısa bir düşüş yaşadı. Bu, BTC’nin %3 daha düşmesine neden oldu ve yine piyasanın Elon Musk’ın tweet’lerine karşı özellikle savunmasız olduğunu gösterdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz