El Salvador’da Turizm Yüzde 30 Arttı

0
264
El Salvador ve Bitcoin
El Salvador ve Bitcoin

El Salvador’un Eylül 2021’de Bitcoin’i (BTC) yasal para olarak benimsemesi, yalnızca gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) için değil, aynı zamanda yerel turizm gelişimi için de dikkate değer bir artışı tetikledi. Salvador Turizm Bakanı Morena Valdez’e göre, El Salvador’daki turizm endüstrisi, Eylül 2021’de Bitcoin yasasının kabul edilmesinden bu yana %30’dan fazla arttı.

Valdez, El Salvador’un Bitcoin’i benimsemesinin turist ziyaretlerinin akışını etkilediğini ve ABD’den gelen turist sayısını artırdığını kaydetti. Bununla birlikte Valdez, “Bitcoin yasasının yürürlüğe girmesinden önce, ziyaretçilerin çoğunluğu Orta Amerika kıstağındaki komşu ülkelerden geliyordu. Şimdi, turistlerin yüzde 60’ı Amerika Birleşik Devletleri’nden geliyor.” dedi.

Bakan, El Salvador’un turizm büyümesinin hükümetin beklentilerini aştığını ve 1,1 milyon turist yerine 1,4 milyon ziyaretçiye ulaştığını da sözlerine ekledi. Valdez, “Döviz olarak 800.000 dolar öngörmüştük, ancak döviz cinsinden 1.400 milyon dolardan fazla gelir elde ettik” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz