Ünlü Ekonomiste Göre Bitcoin’in Önündeki En Büyük Engel Bu

0
332

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) şimdilerde 6.300 dolar seviyesinde işlem görüyor ancak önde gelen kripto para biriminin daha yüksek seviyelere ulaşmasını engelleyen önemli bir sorun var. Amerikan Ekonomik Araştırma Enstitüsü’nün editör direktörü Jeffrey A Tucker, Bitcoin’in 6.000 dolardan işlem görmesinden etkilenmediğini’söyledi. Tucker’a göre Bitcoin fiyatının önündeki en büyük engel ölçeklenebilirlik eksikliği. Bitcoin’in ölçeklenebilirlik sorununu çözerse fiyatın tahmin edilemez yerlere gelebileceğini söyledi.
Bitcoin ağı sadece saniyede yaklaşık yedi işlem gerçekleştirebiliyor. Aralık 2017’de de olduğu gibi yoğun talep olursa BTC çok yavaş ve pahalı işlem yapar hale gelebilir.

Bu durum zamanında Bitcoin Cash‘in (BCH) yaratılmasına yol açmıştı. Roger Ver’in desteklediği kripto para blok boyutunu 1 MB’tan 8 MB’a çıkararak Bitcoin’in işleme kapasitesini yükseltti. Bununla birlikte Tucker Bitcoin’in 1 milyon dolara ulaşabileceğini tahmin etti ancak yine de yeni ve karmaşık bir teknoloji olduğu için kriptoya değer vermenin zor olduğunu da vurguladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz