DREP Coin Nedir? DREP Ne İşe Yarar? Detaylı İnceleme

0
1143

DREP (decentralised reputation), internet hizmetlerinde kullanılabilecek blockchain tabanlı itibar ekosistemi yaratmaktadır.  DREP ile blockchaine dayalı kolay kullanıma sahip “connector” ve “toolkitler” yaratılmaktadır.

Drep foundation; Açık, şeffaf ve yüksek kaliteli bir İnternet topluluğunun teşvik edilmesi ve geliştirilmesi amacı ile Drep zincirinde çalışan DRAPps diye adlandırdıkları merkezsiz itibar uygulamaları yapmaktadır. Mevcut İnternet platformlarının kaliteli ve saygın profil oluşturmada zorluk yaşayan, sahte hesaplar ve kullanıcıların itibarını azaltan bilgilerle dolu olduğunu söyleyen ekibin amacı E-ticaret,sosyal medya ve içerik alanında hizmet veren platformlara daha kaliteli bir müşteri, komunite altyapısı sağlamaya yönelik çözümler üretmektedir.

Gerçek hayattan örnek vermek gerekirse, tripadvisor veya amazon gibi sitelerdeki yorumların spam ve kalitesiz yorumlardan ayıklanıp fayda sağlayan daha doğru yorumların öne çıkarılması. Benzer bir örnek olarak; Facebook, Reddit gibi sosyal medya platformlarındaki paylaşım çöplüğü arasından kullanıcıya okumak isteyeceği doğru içeriğin gösterilmesi de Drep’in potansiyel hedeflerinden biri olarak gösterilebilir.

Drep hedeflenen itibarın projedeki gerçek değerini hesaplamaktadır. Çeşitli algoritmalar ve farklı yöntemler ile bunu sağlar. Bunların en temelinde oylama sistemi vardı. Kullanıcıların faydalı ve faydasız bulduklarını oylaması sonucu elde edilen verilere göre çıkarımlarda bulunur. “İtibar Onaylama” diye tabir edebileceğimi bir başka yöntemde ise oylamaya benzer şekilde işlemekle beraber çoğunluğun tercih ettiğini tercih edenler ödüllendirilirken azınlıkta kalanlar sistem tarafında negatif işaretlenir. Bunlar dışında “İtibar bahşişi” adlı kullanıcıların birbirlerine tip atarak saygınlık kazandırdığı bir sistemi ve “itibar stakeleme” diye daha farklı çözümleri de vardır. DREP coin platformun sistemdeki ödüllendirmeleri sağladığı ve hizmet kullanımlarında işlev gören kripto parasıdır.

DREP; Bithumb, Binance Dex ve Gate.io başta olmak üzere pek çok borsadan satın alınabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz