Dogecoin ve Bitcoin Artık En Büyük PoW Blok Zincirleri

0
313
Bitcoin ve Ethereum
Bitcoin ve Ethereum

İkinci en büyük kripto para birimi Ethereum’un (ETH), proof of work (PoW) algoritmasından proof of stake (PoS) algoritmasına geçmesinin ardından Dogecoin (DOGE) ve Bitcoin (BTC) en büyük PoW blok zincirleri oldu.

Bitcoin, yaklaşık 375 milyar dolarlık piyasa değeri ile önde gelen PoW zinciri. BTC’den sonra meme token Dogecoin ikinci en büyük PoW blok zinciri oldu. Meme parası şu anda 7,8 milyar dolar değerinde. Bununla birlikte Ethereum’un en belirgin hard fork’u olan Ethereum Classic, üçüncü sırada yer alıyor. Litecoin ve Monero sırasıyla dördüncü ve beşinci sırada yer alıyor. Geçen Eylül ayında, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Dogecoin topluluğunu proof of stake algoritmasına geçmeye çağırdı. Öneri, topluluk içinde hararetli tartışmalara yol açtı.

Bitcoin’in enerji sorunu

PoW konsensüs algoritması genellikle çok fazla enerji tükettiği ve dolayısıyla çevreye zarar verdiği için eleştirilir. Bitcoin tek başına Arjantin gibi bir ülkeden daha fazla elektrik tüketiyor. Mart ayında, Ripple kurucu ortağı Chris Larsen ve Greenpeace, Bitcoin topluluğunu PoS algoritmasına geçmeye teşvik etmek için bir kampanya başlattı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz