Dogecoin Sahipleri McDonald’s’ı DOGE’yi Kabul Etmeye Çağırıyor

0
286
McDonald's
McDonald's

ABD fast food devi McDonald’s’ın resmi Twitter hesabı, meme kripto para birimi Dogecoin’i kabul etme talepleriyle dolup taştı. Chicago merkezli devin, meme kripto para biriminin kurucusu Bill Markus’a, Doge’un ağzında patates kızartması tutan bir resmiyle yanıt vermesinden sonra Dogecoin sahipleri bu talebi dile getirmeye başladı.

McDonald’s, müşterilerinin ödeme deneyimini yeniden değerlendirmeye devam edeceğini iddia ederek standart bir yanıt verdi. Kasım ayında, McDonald’s, McRib’in 40. yıldönümünü kutlamak için ilk NFT koleksiyonunu piyasaya sürerek, NFT sektörüne girdi. McDonald’s, tropikal ülke El Salvador lider kripto para birimi Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul ettiğinde El Salvador şubesinde BTC kabul etmeye başladı. Çok uluslu şirketler de dahil olmak üzere ülkede faaliyet gösteren tüm işletmelerin Bitcoin’i kabul etmesi gerekiyor.

Dogecoin’i benimseyen en büyük şirketler arasında Tesla, Space X, Dallas Mavericks ve Newegg yer alıyor. Sinema salonu zinciri AMC’nin 2022’nin başlarında biletler için Dogecoin’i kabul etmeye başlaması bekleniyor. Bununla birlikte McDonald’s’ın yüksek Twitter etkileşiminden etkilenip etkilenmeyeceği henüz belli değil.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz