Disney, Tema Parkları İçin Metaverse Patenti Aldı

0
415
Disney
Disney

Disney, tema parkı için Metaverse teknolojisinin patentini aldı ve bu sayede kendi tema parkı metaverse’ini oluşturmaya bir adım daha yaklaştı. Çok uluslu eğlence devi, Aralık 2021’in son haftasında bir “sanal dünya simülatörü” patenti için onaylandı.

Disney, 28 Aralık 2021’de “gerçek dünyadaki bir mekanda sanal dünya simülatörü” patenti için onay aldı. İlk olarak Temmuz 2020’de Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisine sunuldu. Teknoloji, ziyaretçileri cep telefonlarını kullanarak takip ederek ve yakındaki fiziksel alanlara, duvarlara ve parktaki nesnelere kişiselleştirilmiş 3D efektler üretip yansıtarak çalışacak. Örneğin, bir aile Mickey Mouse’un onlarıelamladığını görebilirken, başka bir grup bir bardak Kaymak Birası alırken Harry Potter ile etkileşime girebilecek.

Disney’in Metaverse’e olan ilgisini ilk kez belirtmesi bu değil. Şirketin Kasım 2021’deki dördüncü çeyrek kazanç çağrısı sırasında CEO Bob Chapek, firmanın fiziksel ve dijital varlıkları meta veri tabanında harmanlamaya hazırlandığını söyledi. “Geleceğe baktığımızda, fiziksel ve dijital engelleri aşan ve yeni hikaye anlatımı katmanlarının kilidini açan bağlantılı park deneyimleri bizim çok heyecan verici ” diye yazdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz