DigiByte Poloniex’den Delist Edildi, Ortalık Karıştı!

0
522

Poloniex borsası yaptığı açıklamada Digibyte (DGB)‘nin borsadan kısa süre içerisinde delist edileceğini açıkladı. Delist edilme sebebi olarak kriterlerimize uymuyordu denilse de olayın arkasında daha büyük bir entrika var.

Olaylar DGB kurucusu Jared Tate‘nin attığı tweet ile başladı. Tate, Poloniex’in TrxMarket’i satın alıp Polonidex olarak çalıştırılacağı ve bütün Tron altyapılı tokenların orada listeleneceği haberi üzerine ağır eleştirilerde bulunmuştu. Poloniex’in Justin Sun’a satılmasına yönelik tepkilerini ortaya koyan Tate, Poloniex ve Tron’u bir sirke benzetti;
“Benim, arkadaşlarımın ve ailemin verilerinin ve tabii ki diğer bütün Amerikalı Digibyte müşterilerinin en hassas verilerinin şu an bir sirkin elinde olan Poloniex  veya başka bir deyişle TRX Shilleme fabrikası’nda bulunması beni çok sinirlendiriyor” dedi.

Poloniex bir süre önce Amerika’lı Circle tarafından satılmış ve ABD vatandaşlarının borsadan paralarını çekmeleri istenmişti. Bu noktada kesin doğrulamamakla birlikte Poloniex’e Tron kurucusu Justin Sun‘ın ortak olduğu söylenmişti.  Sun önce bunu yalanlayıp sonra bir takım ortaklıklarının olabileceğini söylemişti. O tarihten sonra Poloniex’in Tron’un resmi borsası gibi davranmaya başlaması borsanın artık Justin Sun’a ait olduğunu doğrular nitelikte.

Diğer taraftan Jared Tate de borsalarla kavgaları meşhur bir kişiliktir. Binance‘ın DGB’yi listemek için kendisinden 300.000$ ve bütün DGB’lerin %3’ünü istediğini söylemiş, Digibyte gibi merkezsiz bir yapıda bunun mümkün olmadığını açıklamıştı. Bunun üzerine Binance CEO’su CZ ile aralarında bir tartışma yaşanmıştı.

Tate Tron’u eleştirirken aradan Binance’a taş atmayı da unutmadı. Tron’un aslında merkezi bir yapı olduğunu söyleyen Tate; “Binance Tron’un %56’lık oylama gücünü elinde tutuyor, CZ ve Justin Sun Tron’un 27 Node’undan 25’ini ellerinde tutuyor.” diyerek Tron için “Merkezi yapılı tiyatro” benzetmesi yapmıştı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz