DC Başsavcısı, Michael Saylor’a Dava Açtı

0
266
Michael Saylor
Michael Saylor

Washington DC Başsavcısı Karl Racine, eski MicroStrategy CEO’su Michael Saylor’a vergi ödemediği için dava açtığını açıkladı. Racine, Bitcoin destekçisinin DC’yi dolandırıcılık yapmakla suçlayarak hiçbir zaman DC gelir vergisi ödemediğini söyledi. DC başsavcısı, vergiden kaçınma planlarını kolaylaştırmasına yardımcı olmak için komplo kurduğu iddiasıyla MicroStrategy şirketine de dava açtığını belirtti. Şirketin federal vergi formları hakkında yanlış bilgi bildirdiği iddia ediliyor.

Başsavcılık, şikayetinde Saylor’un “hile önemli ölçüde daha düşük vergi oranlarından yararlanmak için Florida ya da Virginia’da ikamet ettiği iddia edildi. Ancak, şikayette yer alan Facebook gönderileri, ikametgahının Washington, D.C.’de olduğunu kanıtladı. Milyarderin, Columbia Bölgesi’nde vergi ödemekten kaçınmak için Florida’da ikamet eden bir kişi gibi davranmasıyla övündüğü iddia edildi. Racine ayrıca Saylor’un “yüz milyonlarca dolar” borcu olduğunu iddia etti.

Hatırlayacağınız üzere Saylor, bu ayın başlarında MicroStrategy CEO’luğundan istifa etti. Halka açık şirketler arasında Bitcoin’in en büyük sahibi olan MicroStrategy, Bitcoin satışlarından çok etkilendi. Şirket, 2022’nin ikinci çeyreğinde 1 milyar dolar zarar açıkladı. MicroStrategy hissesi haberlerin ardından %4.4 düştü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz