Danimarka Vergi Dairesi Kripto Yatırımcılarından Bilgi Almak İstedi

0
350

Danimarka merkezli kripto para birimi kullanıcıları Danimarkalı vergi dairesi Skattestyrelsen‘den (Skat) gelen mektupları almaya başladılar. Mektuplarda Skat, özellikle FIFO (First In First Out) ilkelerine göre 2016’dan 2018’e kadar olan mali yıllara ilişkin kar ve zararlar hakkında kripto kullanıcılarından detaylı bilgi almak istedi.

Kripto değişim hizmetleri açısından, Skat kripto kullanıcılarından bireyin adını ve hesap oluşturma sözleşmesini içeren bilgilerin ekran görüntüsü halinde teslim edilmesi gerektiğini bildirdi.

Buna ek olarak, Skat kripto para sahiplerinin beyanlarını söz konusu dönem için banka hesaplarından da ayrıca inceleyerek karşılaştırmak istediğini belirtti.

Koinly kurucusu Robin Singh, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;

“Danimarkalı kullanıcılarımızın birçoğu bu mektupları aldı, Skat tüm işlemlerinin eksiksiz bir şekilde incelenmesini ve tüm geçmiş raporların da düzeltilmesini istiyor. Kripto para birimi alım satım işlemlerinde vergi beyan etmek zor bir iştir çünkü kripto yatırımcıları genellikle birkaç borsa hesabı ve cüzdanı tutarlar, ayrıca kripto paraları kendi aralarında serbestçe takas ederler, bu nedenle herhangi bir işlem için sermaye kazancının ne olduğunu bulmanın kolay bir yolu yoktur.”

Kripto paralarla alakalı vergilendirme süreçlerinin dünya genelinde tartışıldığı bu dönemde Danimarka’dan gelen bu haber oldukça önemli görülüyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz