Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kripto Açıklaması

0
299
Kripto Paralar
Kripto Paralar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin kripto ile savaşta olduğunu dile getirdi. Erdoğan, 18 Eylül’de Mersin’de 81 ilden öğrencilerle yaptığı görüşmede Türkiye’nin kripto paralarla savaş halinde olduğunu söyledi. Bilindiği üzere Merkez Bankası Nisan ayı ortasında kripto para birimi ödemelerine bir yasak getirdi, bu da yerel şirketlerin yeni varlığı içeren işlemler yapmasına izin verilmediği anlamına geliyor. Düzenleyici belirsizlik ve son derece yüksek volatilite kararın arkasındaki temel nedenler olarak gösterildi.

Mersin’deki konuşmasında Erdoğan ülkenin dijital varlıkların yayılmasıyla “kesinlikle” bir sorunu olmadığını belirtti. Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin ulusal kimliğin bir parçası olduğuna inandığı kendi parasıyla devam edeceğini de sözlerine ekledi. Erdoğan’ın yorumları, merkez bankasının bu Eylül başlarında Türk lirasının dijitalleştirilmiş bir versiyonunu araştırmak ve test etmek için yeni bir platform oluşturmasının ardından geldi.

Ülkede Kripto Benimsemesi Artıyor

Türkiye, kripto para birimi benimsenmesine önde gelen ülkeler arasında yer alıyor. Artan enflasyon vatandaşların kripto para birimlerini incelemelerini sağlıyor. Hatırlayacağınız üzere Mart ayının sonlarında, Erdoğan’ın Merkez Bankası başkanını görevden almasıyla Türk lirası değeri bir gün içinde yüzde 17 oranında düştü ve ardından Google’da “Bitcoin” terimi için yapılan aramalar yüzde 500’den fazla arttı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz