Crypto.com Dubai’ye Kripto Lisansı Verdi

0
193
Dubai
Dubai

Kripto borsası Crypto.com’un Dubai’deki kuruluşuna, operasyonel onayı bekleyen şehrin düzenleyicisi tarafından Sanal Varlıklar Hizmet Sağlayıcısı (VASP) lisansı verildi.

14 Kasım tarihli basın açıklamasında Crypto.com, Dubai’nin Sanal Varlıklar Düzenleme Otoritesi (VARA) tarafından tamamen onaylandıktan sonra yerel işletmesi CRO DAX Middle East FZE’nin perakende ve kurumsal yatırımcılara takas, komisyoncu-satıcı ve borç verme ve borçlanma hizmetleri sunabileceğini söyledi.

Crypto.com CEO’su Kris Marszalek, yaptığı açıklamada Dubai’nin kripto endüstrisine katkıda bulunmak için düzenleyicilerle birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini ve şehrin “etkili düzenleme tasarlarken lider bir pazar” olduğunu söyledi.

Mart 2022’de borsa Dubai’yi Orta Doğu ve Kuzey Afrika merkezi olarak belirledi. Haziran 2022’de VARA’dan geçici lisans aldı, ardından bu yılın Mart ayında minimum uygulanabilir ürün (MVP) hazırlık lisansı aldı.

Amerika Birleşik Devletleri düzenleyicilerinin kripto şirketlerine karşı harekete geçmesiyle Dubai, yasal netlik arayan kripto şirketleri için aranan bir destinasyon haline geldi; birçok firma, Orta Doğu’da gelişen bir dijital varlık merkezi olarak kripto dostu yargı yetkisine bakıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz