Coinbase CEO’suna Göre Dünyanın Yüzde 80’i Kripto Paraları Kullanacak

0
409

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Blockchain sayesinde dünyanın % 80’i kripto paraları kullanacak dedi. Armstrong’a göre, şu anda dünya çapında yaklaşık 50 milyon kişi kripto para kullanıyor. Statista tarafından yayınlanan bir grafiğe göre de 2019’un dördüncü çeyreği itibariyle önceki senelere kıyasla kripto para cüzdanı kullanıcısı sayısı çok büyük bir artış kaydederek yaklaşık 45 milyona ulaştı. Kaç tane kripto para kullanıcısının bulunduğunu tam olarak tahmin etmek zor ancak Armstrong 50 milyon kripto kullanıcısının bir noktada 5 milyara yükseleceğini söyledi ancak ne zaman olacağından bahsetmedi.

Bununla birlikte kripto para kullanıcı sayısının yakın zamanda 5 milyara ulaşması pek de olası gözükmüyor. Bunun yerine, 1 milyar kullanıcıya ulaşmak şimdilik daha mümkün. Bugün 1 milyar kullanıcı daha gerçekçi bir hedef olsa da, bu hedefe ulaşmak bile kolay değil. Ancak bu hedefi gerçekleştirmek için belirli senaryolar var ;

  1. Facebook’un Libra stablecoin’i Facebook’un aylık yaklaşık 2,5 milyar aktif kullanıcısı var. Yani Facebook Libra’yı piyasaya sürmeyi başarabilirse kripto alanı 1 milyar hedefine kolayca ulaşabilir.
  2. Çin ve Hindistan Çin ve Hindistan dünya nüfusunun yaklaşık % 35’ini oluşturmakta.
  3. Merkez Bankası Dijital Para Birimleri (CBDC) Dünya çapında merkez bankaları CBDC’leri desteklerse kripto paralar bir norm haline gelebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz