Coinbase Borsasına 5 Milyon Dolarlık Dava Açıldı

0
304
Coinbase
coinbase

San Francisco merkezli borsa, hoşnutsuz bir müşteriden başka bir davayla karşı karşıya kaldı. Bir Coinbase müşterisi, diğer iddiaların yanı sıra, müşterilerin hesaplarını düzgün bir şekilde güvenceye almadığı ve federal menkul kıymetler yasalarını çiğnediği için Coinbase borsasına 5 milyon dolarlık dava açtı. Geçen hafta açılan ve 100’den fazla kişiyi temsil eden dava, ABD’deki en büyük kripto para borsasının kullanıcıları hesaplarından uzun süre kilitlediğini ve onlara finansal olarak zarar verdiğini iddia ediyor.

ABD Georgia Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesinde açılan davacı George Kattula, Coinbase’in platformundaki kripto varlıklarının “federal ve eyalet yasalarını cesurca ihlal eden” menkul kıymetler olduğunu açıklamadığını da iddia ediyor. Davacılar, borsanın, kripto borsalarında meydana gelen piyasa volatilitesinin zamanlarında çöktüğünü ve kullanıcının nakit çekmesini zorlaştırdığını belirtti. Dava ayrıca davacının varlıklarının “hırsızlığa açık” olduğunu iddia ediyor.

Amerika’nın en büyük kripto borsası, son zamanlarda hoşnutsuz müşterilerden gelen bir dizi dava ile vuruldu. Bu ayın başlarında borsa, ABD Yüksek Mahkemesinden yakın zamanda açılmış iki davayı tahkime göndermek için acil müdahale talebinde bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz