Coinbase Borsası XRP İşlemlerini Durduğunu Açıkladı

0
282

ABD’nin en büyük borsası Coinbase, SEC’in Ripple şirketine yönelik açtığı kayıtdışı menkul kıymet davası sebebiyle XRP işlem çiftlerinin alım satımını durduğunu açıkladı. Coinbase 19 Ocak itibari ile Ripple (XRP) işlemlerini durduracak. Borsa daha önceden snapshotları alınmış Spark Tokenların dağıtılacağını ayrıca XRP’nin Coinbase Custody tarafından ve cüzdan uygulaması Coinbase Wallet tarafından desteklenmeye devam edeceği belirtildi.

Coinbase yasal sorumlusu Paul Grewal yaptığı açıklamada; “XRP ile ilgili yasal gelişmeleri izlemeye ve daha fazla bilgi elde edildikçe müşterilerimize güncel bilgileri vermeye devam edeceğiz” dedi.

SEC geçen hafta XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu ve Ripple’ın yedi yıldır kayıt yaptırmadan veya muafiyet aramadan sattığını ve bu süreçte 1,3 milyar dolar topladığını iddia etmişti. Bunun üzerinde ABD merkezli borsalar ve market yapıcılar arka arkaya Ripple’ın dava süreci bitene kadar XRP işlemlerini askıya almaya başladılar. Bugün erken saatlerde San Francisco merkezli OKCoin borsası da XRP işlemlerini durduğunu açıklamıştı. Uzmanlar XRP için ciddi bir likidite krizi yaşanabileceğini tahmin ediyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz