Charles Hoskinson’un NFT’ye Yaklaşımı Büyük Tartışmaya Neden Oldu

0
377
Charles Hoskinson
Charles Hoskinson

Bugün Cardano topluluğunda doğrudan projenin kurucusu Charles Hoskinson tarafından ateşlenen büyük bir tartışma patlak verdi. Bunun nedeni, kripto girişimcisi ve blockchain geliştiricisinin Twitter profil fotoğrafını, kendisinin bir taslağını gösteren bir Cardano NFT kopyasıyla güncellemesiydi. Hoskinson, “sağ tıklayıp kaydete” tıklayarak havalı bir profil fotoğrafı aldığını ve para biriktirdiğini söyledi. Bununla birlikte Hoskinson, NFT’yi kullanarak eserin değerini artırdığı için NFT sahibinin de işine yaradığını ifade etti.

İlginç bir şekilde, Hoskinson’ın önceki gün profil fotoğrafı olarak koyduğu NFT, 2.700 $’a eşdeğer 10.000 ADA’ya satın alındı. Pek çok insan, dijital sanata ve NFT sahipliğinin koruma altına alması gereken fikri haklara yönelik bu tür bir tutumdan hoşlanmadı. Bu nedenle, büyük Cardano NFT pazar yeri JPGstore’un CEO’su Blakelock Brown, Hoskinson’ın gerçek bir NFT satın alması ve böylece bir örnek oluşturması ve NFT endüstrisini desteklemesi gerektiğini söyledi.

Aynı zamanda Brown, Cardano kurucusunun kripto pazarının bu gelişmekte olan bölümünü desteklemek için hala yeterince çaba sarf ettiğini kaydetti. Hoskinson ise Brown’a, kendisine göre NFT’nin orijinal bir resmin taş baskısından başka bir şey olmadığını söyleyerek yanıt verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz