LINK Yüzde 99 Düşerek 0.07$ Olacak iddiası Ortalığı Karıştırdı

0
423

Hong Kong menşeili Zeus Capital firmasının “Chainlik Dolandırıcılığı İfşası” isimli raporu link yatırımcıları arasına bomba gibi düştü. Rapor, LINK yatırıcımıları tarafından “FUD Raporu” olarak adlandırıldı ve yoğun tepki çekti. Pek çok yatırımcı raporun link shortlayan bir firmanın manipülasyonu olarak değerlendirdi.

Rapordan satırbaşları şöyle;
-LINK piyasa manipülasyonu ile “pump ve dump” amaçlayarak fiyatı bilerek yükseltiyor. Masum yatırımcıları sahte ortalıklarla içeriye çekerek satış yapıyorlar.En sonunda ellerindekinin hepsini satacaklar.
-Chainlink’in arkasındaki şirket SmartContract, tüm node’ları kontrol ediyor, ağ aslında iddia edildiği gibi merkezsiz bir yapıda değil.
-Chainlink’in ardındaki iki kurucu OTC olarak indirimli fiyatlarla yatırım şirketlerine sürekli LINK satıyor.
-Merkezi olmayan yapısı sebebiyle özellikle ABD’de SEC tarafından kayıt dışı menkul kıymet olarak değerlendirilip ciddi cezalar alabilir.
-Chainlink ağının kullanımı dramatik olarak azalıyor, Şubat 2020’den beri kullanımı %50 düştü.
Sonuç olarak, Zeus Capital GÜÇLÜ SATIŞ önerisi yapıyor ve LINK için düşüş fiyatı önerisini 0.07 USD hedefliyor.
Bu rapor üzerine ayağa kalkan LINK yatırımcıları Zeus capital’in websitesinde, Chainlink’in de son dönemde ortaklık açıkladığı Nexo‘nun websitesine ait kodlar buldular. Bunu da FUD dalgasının ardından Nexo var diyerek bir linç kampanyasına dönüştürdüler.

Nexo CEO’su telegramdan yaptığı açıklamada olayla bir alakalarının olmadığını, Zeus Capital isimli firmanın kafasına göre sitesinden kodlarını aldığını söyledi. Bu tartışma şimdilik daha çok yeni ve su kaldıracak gözüküyor. Chainlink kanadından şimdilik resmi bir açıklama gelmedi Güncel geliştirmeleri iletmeye devam edeceğiz.


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz