Bu Kripto Piyasası Metriği Yükseliş Gösteriyor

0
221
Kripto Paralar
Kripto Paralar

Sharpe Oranı yatırım risklerini değerlendirmek için çok önemlidir ve günümüzde kripto için daha iyi hale geliyor.

Bazı zincir içi ve piyasa ölçümleri, pazarın sağlığını ve gelecekteki potansiyel hamleleri anlamak için çok önemlidir. Böyle bir ölçüm olan Sharpe Oranı, özellikle Bitcoin ve Ethereum için önemli bir iyileşme göstererek, pazarın toparlandığının sinyalini veriyor.

Sharpe Oranı, bir yatırımın getirisini riskine kıyasla anlamak için kullanılan bir ölçüdür. Sharpe Oranı ne kadar yüksek olursa, bu getirileri elde etmek için alınan riskle ilgili olarak varlığın performansı o kadar iyi olur. Bitcoin için Sharpe Oranı dikkat çekici bir artış göstererek bir yıl içinde -2,4’ten 0,68’e yükseldi. Bu, yalnızca iyileşmekle kalmayıp aynı zamanda yatırımcılar için daha az riskli hale gelen bir piyasanın güçlü bir göstergesidir.

Ethereum da benzer bir eğilim göstererek kripto pazarının tamamını hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılar için daha çekici hale getiriyor. Bu büyük kripto para birimleri için artan bir Sharpe Oranı, daha düşük risk karşılığında daha yüksek getiri anlamına geldiğinden muhtemelen daha fazla yatırımcı çekecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz