Bu Güncellemeyle Bitcoin Madencilik Havuzları Güç Kaybedecek

0
302
Bitcoin
Bitcoin

Stratum v2 (SV2) protokolünün açık kaynak sürümünün en son sürümü olan Stratum Referans Uygulaması’nın (SRI) geliştiricileri, daha geniş Bitcoin endüstrisi için önemli bir özelliği tamamladıklarını duyurdu. Bu güncelleme Bitcoin madencilik havuzlarına daha az olanak sağlayacak.

Madencilik, Bitcoin’i harekete geçiren önemli bir bileşendir. Dünyanın dört bir yanındaki madenciler, ağı güvenli hale getirmek için kullandıkları bilgi işlem gücü karşılığında Bitcoin ödüllerini alıyor. Ancak, doğru donanıma sahip herhangi biri madencilik yapmakta özgür olsa bile, madenciler tek başlarına giderlerse muhtemelen para kaybedeceklerdir. Madenciler, kaynaklarını birleştirmek ve Bitcoin ödüllerini alma şanslarını artırmak için genellikle madencilik havuzlarına dahil olurlar.

2018’den beri Bitcoin geliştiricileri, madencileri madencilik havuzlarına daha sorunsuz bir şekilde bağlayan ve madenciliği daha verimli ve güvenli hale getiren SV2 üzerinde çalışıyor. Stratum v2, Bitcoin madenciliğinin yapılma biçimindeki önemli bir özelliği değiştirmeyi amaçlıyor ve madencilik havuzlarının işlemleri toplu olarak sansürlemesini çok daha zorlaştırıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz