BTC’nin 50 Bin Doları Aşmasının 5 Nedeni

0
269
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Bir CryptoQuant analisti, Bitcoin’in Mayıs ayındaki çöküşten üç ay sonra neden 50 bin dolara yeniden yükseldiğini açıkladı. Bilindiği üzere 19 Mayıs gününde kripto para piyasası çöktü ve lider kripto para birimi Bitcoin neredeyse değerinin yarısını kaybetti. Ancak bu sabah Bitcoin yeniden 50 bin dolar seviyesine yükselmeyi başardı. CryptoQuant onaylı bir analist, Bitcoin fiyatındaki bu artışı tetiklemiş olabilecek beş olası nedeni açıkladı.

Analist sebepler arasında, birkaç Çin eyaletinde son kripto madenciliği yasağının ardından Bitcoin hash oranının geri kazanılması, Bitcoin’i zarara satan zayıf eller ve aşırı korku gösteren Korku ve Açgözlülük endeksi olduğunu belirtti. Analist ayrıca 21 Temmuz ile 26 Temmuz arasında gerçekleşen Bitcoin vadeli işlem piyasasındaki kısa süreli sıkışmayı ve merkezi kripto borsalarındaki büyük ölçekli Bitcoin alımlarının da Bitcoin’in yükselişini etkilediğini söyledi. Bununla birlikte CryptoQuant analisti kripto para madencilerinin 17 Mayıs’tan itibaren BTC piyasasındaki satış baskısını hafifletmiş olmasının BTC yükselişi için önemli olduğunun altını çizdi.

BTC 57 Bin Dolara Yükselebilir

Analist şimdi önde gelen kriptonun 48 bin ve 49 bin dolar alanındaki fiyat aralığını yeniden test etmesini ve ardından 51 bin dolar seviyesinin üzerine çıkarak 57 bin doların üzerinde yeni bir zirve belirlemesini bekliyor. CoinMarketCap’e göre lider kripto para birimi Bitcoin şimdilerde 50.343 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz