Brad Garlinghouse SEC’i Eleştirdi

0
329

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, William Hinman’ın mahkemedeki son yazılı ifadesinin ardından, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) eleştirdi. Garlinghouse kripto para piyasasındaki netlik sorununa dikkat çekti. SEC’in Kurumsal Finansman Bölümü direktörü Hinman, mahkemedeki yeminli ifadesinde, 2018’de Ethereum’un statüsü hakkında yaptığı menkul kıymet değil açıklamasına geri döndü. Kısa süre önce mahkemede, ajansın ETH’nin durumu hakkında “herhangi bir pozisyon almadığını veya bir görüş ifade etmediğini” belirtti. Garlinghouse, bu hareketin kripto pazarını netlikten uzak bir yola soktuğunu belirtti.

TechCrunch’ın kurucusu Michael Arrington da, Gensler’in SEC için kripto borsaları üzerinde kontrol de dahil olmak üzere daha fazla güç talep ettiği için yakın gelecekte bu konuda görebileceği tek şeyin “daha fazla çamurlu su” olduğunu söyleyerek Garlinghouse’a katıldığını gösterdi.

Hinman’ın ilk ifadesi, SEC tarafından Aralık 2020’de Ripple aleyhine başlatılan dava ile bağlantılı olarak gerçekleşti. Ajans, fintech devi ve en üst düzey yöneticilerinden ikisi olan CEO Garlinghouse ve kurucu ortağı Larsen’i kayıt dışı menkul kıymetler (XRP) satmakla suçladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz