Borsalarda Bitcoin Arzı 9 Ay İçinde Tükenecek

0
113
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Kripto para borsalarındaki Bitcoin arzı, bu hafta yapılacak Bitcoin halving etkinliğinde arzın %50 oranında azaltılması sayesinde dokuz ay içinde tükenecek.

Amerika Birleşik Devletleri Bitcoin borsa yatırım fonlarından (ETF’ler) gelen girişlerin devam etmesi durumunda, Bitcoin’in yarılanma sonrası arz dinamiği, döviz rezervlerinin Bitcoin’in tükendiğini görecek.

“Tüm merkezi borsalardaki Bitcoin rezervleri daha hızlı tükeniyor. Yalnızca 2 milyon Bitcoin kaldığında, Bitcoin Spot ETF’lerine günlük 500 milyon dolarlık bir giriş olduğunu varsayarsak, günlük olarak yaklaşık 7.142 Bitcoin’e eşdeğer döviz rezervlerinden ayrılacak, bu da kalan rezervlerin tamamını tüketmenin yalnızca dokuz ay süreceğini gösteriyor.”

CryptoQuant verilerine göre, merkezi borsalardaki Bitcoin rezervleri 16 Nisan’da yaklaşık üç yılın en düşük seviyesi olan 1,94 milyon BTC’ye geriledi.

CoinMarketCap’e göre rapor, Bitcoin’in geçen hafta %10’un üzerinde düşüşle 13:36 UTC itibarıyla 62.924 dolara düştüğü daha geniş bir piyasa çöküşünün ortasında geldi. Rapora göre dünyanın üçüncü büyük borsası Bybit, Bitcoin fiyatlarının mevcut düzeltmeden sonra toparlanmaya başlamasını bekliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz