BoE: Kriptonun Rİsklerini Azaltmak İçin Düzenlemeye İhtiyacı Var

0
319
BoE
BoE

Bir Bank of England yöneticisinin yakın zamanda belirttiğine göre, geleneksel piyasalarda yatırımcıları kurtarılamaz kayıplardan koruyan düzenlemeler var. İngiltere Merkez Bankası (BoE) finansal istikrardan sorumlu başkan yardımcısı Jon Cunliffe, yatırımcı güvenini artırırken kripto para ekosistemindeki riskleri ele almak için geleneksel finansal sistemlere benzer bir dizi düzenleme oluşturulmasını tavsiye etti.

Cunliffe, Terra ekosisteminin son zamanlardaki çöküşünü vurguladı ve değerlerini koruyamayan kripto para birimlerinin kripto pazarlarında stres yarattığına dikkat çekti. Cunliffe, kriptonun “finansal sistemde gerçek kullanım potansiyelini” kabul ederken, kripto düzenlemelerinin geleneksel finanstan temelde farklı olması gerekmediğini belirtti. Bununla birlikte, kripto para birimlerine güç veren temel teknoloji göz önüne alındığında farklı şekilde uygulanması gerekebilir.

BoE Başkanı Andrew Bailey, uluslararası kuruluşların sınırsız veya sınır ötesi kripto para ticaretine dahil edilmesi gerektiğini vurguladı. Bailey, “desteksiz kripto paranın” gerçek bir değeri olmadığını, ancak daha iyi bir yatırım olarak görülebileceğini söyledi. Öte yandan başkan, stablecoinlerin bir ödeme aracı olarak daha uygun olduğuna inanıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz