BNB’yi Fiyatlacak Önemli Gelişme Ne Zaman? Binance CEO’su CZ Özel Röportajı

2
773

Kripto Teknik Haber olarak Binance borsasının CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ile özel bir röportaj gerçekleştirdik. Sorduğumuz soruları ve CZ’nin cevaplarını aşağıda bulabilirsiniz.

Öncelikle Türkiye’ye hoşgeldiniz. Topluluğumuzun size pek çok sorusu var. Binance Chain ile başlayalım; Pazara çok hızlı girdi. Sırada hangi adım var?
Pek çok kişi akıllı sözleşme özelliğinin Binance Chain’e ekleneceğini ve belki de Ethereum’la rekabet eder hale geleceğini düşünüyor. BNB ve Binance Chain için sıradaki adımlar neler olacak?

CZ: Sonraki adımlarımız Binance Chain’e yeni coinleri eklemek olacak. Ayrıca XRP,BCH ve LTC gibi kripto paralara endeksli çok daha fazla coin eklemek. Binance Chain’in kendisinde çalışan 200 coin var; Ayrıca üzerinde çalıştığımız çok ilginç bir özellik var, bunu duyurmamıza 3 ay gibi bir vakit kaldı. Tam olarak ne kadar süreceğini bilmiyorum bu yüzden çıkmamış özellikler hakkında konuşmak istemiyorum fakat akıllı sözleşmeler muhtemelen bunun arkasından gelecek. Akıllı sözleşmeleri şimdilik Binance Chain için öne çıkan bir özellik olarak görmüyoruz. Önceliklı olarak Binance Dex’de daha fazla trade yapılabilecek token istiyoruz.

 

Bazıları Binance’e çok fazla altcoin girdiğini düşünüyor. Token enflasyonu olduğu dahi söyleniyor. Bu konuda ne yapacaksınız? Binance’e daha fazla altcoin eklenecek mi yoksa bazılarını delist etmeye başlayacak mısınız? Bununla ilgili bir planınız var mı?

CZ: Düşük likiditeli paraları delist edeceğiz veya işlem çiflerini azaltacağız. Ben gelecekte milyonlarca coin binlerce blockchain olacağına şiddetle inanıyorum. Bu yüzden insanlara altcoinler için daha fazla seçenek sunmak istiyoruz. Hoşuna gitmiyorsa satın almazsın. Sanırım bazı kişiler eklenecek her coinin diğer coinlerin fiyatını düşüreceğini düşünüyor.
Böyle olduğunu düşünmüyorum. Güçlü coinleri listelediğimiz sürece bir sorun olmayacaktır.

 

Coinmarketcap borsaların likiditelerini gösteren yeni bir özellik getirdi. Binance’ın da bunu desteklediği biliniyor.Binance’ın daha şeffaf olabilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? İnsanlar gelecekte Binance’e daha fazla güvenebilir mi?

CZ: Tabiki; Şefffaflığı arttıracak şeylerin eklenmesinin iyi olduğunu düşünüyorum. Bu alanda çok fazla şüpheli hacimler var. Daha fazla transparanlık, daha fazla veri paylaşımı her zaman iyidir.

 

Türk topluluğuna ne söylemek istersiniz? Sizi gerçekten çok seviyorlar; Kripto dünyasının süperstarı gibisiniz. Bizim topluluğumuza neler söylemek istersiniz?

CZ: Herkese desteği için teşekkür ederim. Gerçekten Türklerin büyük ilgisiyle karşılandım. Bence bu topluluk yeni bir topluluk. Eğer kriptoya yatırım yapacaksanız önce kendiniz araştırıp kendiniz anlayın. İnsanlardan duyduklarınızla hareket etmeyin.

 

Türklere özel bir referans kampanyası yapacak mısınız?

CZ: Biz hiç ülkeye özel etkinlik yapmadık. Çünkü dünyayı bir olarak görüyoruz. Biz tamamen tarafsızız, bir ülkenin dostu veya düşmanı değiliz. Eğer Türklere özel bir şey istiyorsak bizim için kimlerin Türk olduğunu anlamak çok zor. KYC ve IP’lere bakmak gerekir. Bunu yapması oldukça zor. Kripto paralarla ilgili pek çok etkinlik yapacağız bunlar Türk topluluğunun bize katılımını arttıracaktır.

 

Sizi tekrar Türkiye’de görebilecek miyiz? Uzak veya yakın tarihlerde?

CZ: Evet, kesinlikle. Bu benim ilk gelişimdi fakat kesinlikle son gelişim olmayacak. Bu çok güzel bir tecrübe. Şehir güzel, insanlar kibar, yemekler gerçekten çok iyi yani kesinlikle tekrar geleceğim.

2 YORUMLAR

  1. İşte bu!

    Dünya’nın en büyük kripto borsasının yöneticisi, Kripto Teknik’in sorularını yanıtlıyor.
    Harikasınız.

    // bu arada – kıyaslamak gibi olsun 🙂 – bu videoya, bloomberg videosuna göre ~10 kat daha fazla ilgi olmuş 😉

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz