BMW Blockchain Çözümünü Genişletiyor

0
432

Dünyaca ünlü otomobil üreticisi BMW Group, Blockchain tedarik zinciri çözümünü bu yıl 10 tedarikçiye sunmayı planlıyor. Geçtiğimiz sene içinde test edilen “PartChain” isimli platform, bugün itibariyle resmen duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre, bu platform izlenebilirlik ve anında veri şeffaflığı sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Grubun satın alma ve tedarikçi ağından sorumlu olan BMW AG Yönetim Kurulu üyesi Andreas Wendt, BMW’nin 2020 yılında 10 tedarikçiyle başladıkları bu projeyi ilerleyen zamanda genişletmek istediğini belirtti. Ayrıca Wendt, BMW’nin PartChain platformunu 2018 senesinde kurduğu Mobilite Açık Blockchain Girişimi’nin (MOBI) diğer üyeleriyle paylaşmayı planladığını açıkladı. MOBI, BMW, GM, Ford ve Renault ile Bosch, Hyperledger, IBM ve IOTA gibi yüksek profilli Blockchain şiretlerinin işbirliğinde olan bir projedir.

PartChain ayrıca değiştirilemez ve doğrulanabilir veri toplama hizmeti sunan blockchain ile birlikte Amazon Web Hizmetleri ve Microsoft Azure’un bulut teknolojilerini de kullanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz