BitMEX’e Dolandırıcılık Davası Açıldı!

0
243

Dünyanın en büyük kripto türev borsalarından olan BitMEX dolandırıcılık davası ile karşı karşıya. Borsaya pek çok illegal faaliyeti ve para aklamayı kolaylaştırma amacıyla tasarlandığı iddiası ile dava açıldı. İddialar ABD’nin Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesinde 16 Mayıs’ta açılan yeni bir davada yapıldı.

Davacı BitMEX’in ana şirketi HDR Global Trading’i ve borsadaki üst düzey yöneticileri – Arthur Hayes, Ben Delo ve Samuel Reed’i, santaj, kara para aklama, dolandırıcılık ve lisanssız para iletme işini yürütmek gibi birden fazla suçla uğraşmak veya bunlara yer sağlamakla suçluyor.

Özellikle Bitcoin yatırımcılarının aşina olduğu büyük hareketler sırasında sistemin donması da davaya dahil edilmiş. BitMEX’in kasıtlı olarak sunucuyu dondurduğunu, fiyat dalgalanmalarını şiddetlendirmek ve maksimum likiditasyonu tetiklemek için değişken piyasa koşullarında belirli alım emirlerini kabul etmek veya reddetmek için hileli “sisteme aşırı yükleme oldu” olaylarını kullandığını iddia ediyor.

Davada, sanıkların bulaştığı bu yasadışı faaliyetlerinin büyüklüğünün “gerçekten şaşırtıcı” olduğu iddia ediliyor ve pek çok farklı kişinin de bu suçlara iştirak ettiğini iddia ediyor.
Ayrıca borsanın, manipülatörlerin ve kara para aklayanların ticaret veya para çekme limitleri olmaksızın sınırsız sayıda anonim ve doğrulanmamış hesap açmasına izin vererek yasadışı çalışmasına izin verdiğini de iddialar arasında.

BitMEX geçtiğimiz aylarda ABD menkul kıymetler yasalarının ihlal ettiği iddia ettiği için dava açılan yedi kripto firmasından biriydi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz