Bitcoin’in Hakimiyet Oranı Dirençle Karşı Karşıya

0
282
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Bitcoin’in (BTC) hakimiyet oranındaki veya en büyük kripto para biriminin genel kripto pazarındaki payındaki artış durdu ve bu ileride altcoinlerin potansiyel olarak daha iyi performans gösterdiğine işaret ediyor.

TradingView’den alınan veriler, bitcoin’in hakimiyet oranının ilk çeyrekte %42’den %48’e yükseldiğini ve bu ay şimdiye kadar bu seviyeyi geçmek için mücadele ettiğini gösteriyor. Metrik, neredeyse iki yıl boyunca %38 ile %48 arasında dalgalandı ve %46-%48’den düşüşler, altcoinlerdeki büyük kazançlarla aynı zamana denk geldi. Kripto hizmetleri sağlayıcısı Matrixport’ta araştırma ve strateji başkanı Markus Thielen, Perşembe günü müşterilere yazdığı bir notta, “Bitcoin’in hakimiyeti zirveye ulaşabilir, bu altcoinlerin daha iyi performans göstereceğine işaret eder,” dedi.

Grafik, altcoinlerin toplam piyasa değerinin, BTC hakimiyet oranının Temmuz 2021’de %48’den düşmesinin ardından iki ayda %60’tan fazla artarak 1,39 trilyon dolara ulaştığını gösteriyor. Hakimiyet oranındaki benzer düşüş dönüşleri 2021 Ekim ayı ortasında ve 2022 Haziran ayında da altcoin değerlemelerini yükseltti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz