Bitcoin’in 42 Bin Dolara Düşmesinin Temel Nedenleri

0
315
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) çok önemli bir destek seviyesinin altına düştü. Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in fiyatı, günlük %7,5’lik bir düşüşe işaret eden Bitstamp borsasında günlük 42.412 dolara geriledi. Kripto kralı toparlanmak için mücadele ediyor ve şu anda 42.927 dolardan işlem görüyor. Solana (SOL), Terra (LUNA) ve Polkadot (DOT) çift haneli kayıplar kaydederken, altcoinler daha da sert bir darbe aldı.

Piyasa hareketliliği, ABD Merkez Bankası’nın Çarşamba günü açıklanan Aralık toplantısından dakikalar sonra merkez bankasının bu Mart ayında faiz oranlarını artırabileceğini göstermesinin ardından geldi. Haber, ABD hisse senetlerini keskin bir şekilde düşürdü. Bitcoin ile güçlü korelasyonu ile bilinen teknoloji odaklı Nasdaq Composite endeksi %3,34 gerileyerek 15,100’de kapattı. Nvidia, AMD ve Adobe’nin hisseleri %5’ten fazla düştü.

Bitcoin ayrıca, ikinci en büyük Bitcoin madencilik merkezi olan Kazakistan’da patlak veren protestolar nedeniyle kripto para madenciliği sektöründe başka bir ters rüzgarla karşı karşıya kaldı. Hükümet ülke çapında internete erişimi kesti ve bu da yerel madencilerin ekipmanlarını kapatmasına sebep oldu. Coinwarz tarafından sağlanan verilere göre, ağın hash oranı 1 Ocak’ta 229 EH/s’de zirve yaptıktan sonra 165 EH/s’ye düştü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz