Bitcoin’de Yeni All Time High! Hashrate Fiyatı Etkileyecek mi?

0
989

Bitcoin (BTC) için yeni madencilik zorluk seviyesi yeni zirvesine gelirken Bitcoin çıkartmak için kullanılan Hash gücü de rekor kırdı.

Bitcoin Hashrate yükselmesi öncelikle verimsiz madencileri vurdu. Corona virüsü salgınının etkileri, yeni çıkan ASIC madencilik cihazlarının artması ve Bitcoin fiyatındaki düşüş, verimsiz cihazlarla madencilik yapan havuzların şalter kapatmasına sebep olabilir gözüküyor.

Virüs sebebiyle işi durduran Çinli ASIC madencilik cihazı üreticilerinin ve bakım fabrikalarının ise yavaş yavaş yeniden açılmaya ve tam operasyonlara geri dönmeye başladığı bildiriliyor. Bunun anlamı Bitcoin madencilerinin artık yeni madencilik ekipmanlarını daha kolay alabilecekler aynı zamanda arızalı olanları da tamir ettirebilecekler. Bu da hash gücü savaşında havuzlara yeni cephane sağlanacağı ve zorluğun daha da artacağına işaret ediyor.

Bitcoin’de son yaşanan düşüş sonrası karlılığı ciddi azalan havuzların yarılanma sonrası fiyatlar karlılığı sağlayacak kadar yükselmezse tamamen piyasadan çekilme ihtimali var. Bu sebeple yarılanma öncesi çıkartabildikleri kadar Bitcoin’i  -çıkartmak için uğraşıyorlar.

Pek çok analize göre Bitcoin çıkartma maliyeti fiyatı doğrudan etkileyen bir indikatör. Bu sebeple yarılanma sonrasında Bitcoin’in fiyatı doğal olarak yükselecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz