Bitcoin’de Kritik Pazar’a Yaklaşıyoruz! BTC Teknik Analizi

0
423

12 Mayıs’da gerçekleşecek olan Bitcoin ödül yarılanmasına 28 gün kala BTC fiyatı 6800 dolar seviyesinde sonu sert bir kırılma ile bitmesi muhtemel bir sıkışma içerisinde.

Aşağıdaki grafikte görebileceğiniz gibi 20 günlük hareketli ortalama 50 günlük hareketli ortalamayı yukarıya doğru kesmek üzere. Eğer fiyat son 4 gündür yaptığı gibi ortalamalar arasında gidip gelme devam ederse Pazar gecesi kapatması ile bir kırılım görmemiz muhtemel. Daha öncesinde aşağıya sarksa bile 20/50 kırılımı istatistiksel olarak Bitcoin’e genelde yükselişi gösteren bir indikatör olarak değerlendirilir. Buradaki nüans 20MA Bitcoin iyi gittiği için yükselmedi tam aksine 50 günlük ortalama aşağıya düştüğü için kesişim olacak Benzer senaryoda kısa bir yükselişin ardından tekrar çekilme yaşadığı yani bir Boğa tuzağı olduğu görülmüştü özellikle kaldıraçlı işlem yapanların bu yükselişin başında ekstra dikkat olması gerekli.

6750$ seviyesi hem 4 saatlik hem de günlük grafik için çok büyük önem arz ediyor. Bir kaç gün daha bu seviyenin altında kapatma olmazsa bu destekten Bitcoin çok güçlü çıkacak ve artık beklenen 8000$ koşusunun ilk adımını atacaktır.

Eğer 6750 altına inerse 6400$‘a kadar inebilir. Ben yine bu seviyeden sonra gelecek hareketin yukarı yönlü olacağını ancak geri çekilme yaşamış fiyatta bu sefer kısa vadede küçültüp 7000 üzeri olarak koyulabileceğini düşünüyorum. 6400$’den aşağıda yapılacak her kapatma Bitcoin yarılanma öncesi yükselişindeki hedefi aşağı çeker. Dünyadaki global kriz sebepli yeni satış dalgası getirecek öngörülemeyen bir durum olmadıkça buradan aşağıya gelen her destekte yarılanma öncesi ciddi alım gelecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz