Bitcoin’de Güvenli Liman Vadeli İşlem Sözleşmeleri Mi?

0
535

Hem dünya ekonomisi hem piyasalar son günlerde olağan dışı zamanlar geçiriyor. Önce Corona virüsü sebebiyle yaşanan küresel durgunluk riski ile yüzleşen piyasalar sonrasında Rusya ve Suudi Arabistan tarafından başlatılan petrol savaşı sonrası sert darbe yedi. Hisse senedi piyasaları çakılırken yatırım araçlarında ciddi düşüş yanadı. Yatırım aracı olarak kullanılan Bitcoin (BTC) de hepimizin bildiği üzere bu düşüşten nasibini aldı.

Bitcoin’in global krizlerde güvenli bir liman olup olmadığı tartışılırken yapılan analizler yatırımcılar tarafından Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine olan ilginin etkilenmeden devam ettiğini ve güvenli bir liman olarak görüldüğünü ortaya koydu. Bitcoin düşüşünün şiddeti ve hızı, kurumsal zihniyette bir değişime işaret ederek Futures pazarını yeniden canlandırdı. Haftalardır düşük giden ticaretin ardından Chicago Ticaret Borsası (CME), fiyat düşüşünün ortasında 9 Mart’ta 11.291 BTC Vadeli İşlem sözleşmesi işlemiyle hacim patlaması yaşadı. Hacim 3 ayın zirvesine çıkarken açık faiz oranı ayın en düşük seviyesine geriledi. Aktif pozisyonlar 18 Şubat’ta ulaştığı 2020 en yüksek seviyesi 338 milyon $’dan %76 daha düşük olan 192 milyon $’a gerilediği için önemli miktarda pozisyon kapatıldı.

23.000’den fazla sözleşmenin işlem gördüğü 18 Şubat’tan bu yana, günlük ortalama hacim 5.137 sözleşme olan CME’da bu oran 9 martta %119 arttı.

Hisse senetleri, kripto paralar ve petrol piyasaları toplu satışlara tanık olurken, vadeli İşlemler piyasasında aşağı yönlü bearish pozisyonların kapandığı görüldü. Bu da uzun vadeli yatırımcının Bitcoin’de bir dipten dönüş beklediğini ve ona göre pozisyon aldığını gösteriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz