Bitcoin, Yıllardır İlk Kez Ücretlerde Ethereum’u Geçti

0
214
Bitcoin ve Ethereum
Bitcoin ve Ethereum

Bitcoin, üç yıl içinde ilk kez Ethereum’u geride bırakarak günlük kripto para işlem ücretlerinde lider konumunu yeniden kazandı. En son verilere göre Bitcoin’in günlük ücreti 11,63 milyon dolara ulaştı. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Ethereum aynı dönemde yalnızca 8,44 milyon dolar kaydetti.

Üç yıl önce Ethereum, çok çeşitli merkezi olmayan uygulamalara (dApps) olanak tanıyan çok yönlü blockchain platformuna atfedilen bir gelişme olan işlem ücretleri açısından Bitcoin’i geride bıraktı.

Bu çok yönlülük, özellikle gelişen merkezi olmayan finans (DeFi) ve NFT’ler alanında önemli kullanıcı faaliyetlerini çekti ve Ethereum ağında daha yüksek işlem ücretlerinin oluşmasına yol açtı. Bu hakimiyet dönemi, Ethereum’u, öncelikle dijital para birimi olarak işlev gören Bitcoin’e kıyasla çok yönlü bir platform olarak konumlandırdı.

Son zamanlarda Bitcoin ortalama işlem ücretlerinde keskin bir artış yaşadı. Kasım ayının başından itibaren ücretler önemli ölçüde arttı ve 16 Kasım’da ücret işlem başına 18,69 dolara ulaştı. Bu artış, 1 Kasım’da kaydedilen ücrete göre neredeyse %1000’lik bir artışı temsil ediyor.

Bazı uzmanlar işlem ücretlerindeki bu artışı olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyor. Özellikle madenciler için azalan blok ödülleri bağlamında, daha yüksek ücretlerin Bitcoin ağının sürdürülebilirliğine katkıda bulunduğunu savunuyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz