Bitcoin Yeniden Düşüşe Geçti! Fiyatlar Nereye Gidiyor?

0
1865

Bitcoin bugün akşam saatlerinde 9.200 dolar seviyelerine kadar bir yükseliş yaptıktan sonra buradan gelen sert bir satış dalgasıyla beraber bu yazı yazılırken 8.800 dolar seviyelerine kadar geri çekildi. Bitcoin’in 9.200 seviyesine değer değmez bu kadar sert geri çekilmesi aslında teknik açıdan önem arz ediyor. Çünkü diğer bir deyişle Bitcoin 20 günlük hareketli ortalaması seviyesine gelir gelmez hızlı bir satış yedi. Bu da 20 MA’nın önemli bir direnç seviyesi olduğunu bize net bir şekilde gösteriyor.

Günlük grafikte dünkü kapanış itibariyle 20 günlük ortalama 50 günlük ortalamayı aşağı yönlü kırdı. Bu da Bitcoin için kısa vadede iyi bir gösterge değil. Aşağı yönlü Bitcoin’deki düşüşün devam etmesi halinde 8.650 dolar seviyelerinde bir destek görmekteyiz. Buranın da kırılması durumunda 8.400 dolara varan bir geri çekilme görülebilir. Ancak bizim önceki analizlerimizde de belirttiğimiz üzere Bitcoin için asıl kötü senaryo 8.200 doların aşağı yönlü kırılmasıyla yaşanacaktır. Çünkü bu seviye Bitcoin için ters bir çanağın oluşacağı bir seviye. Aşağıdaki grafikte de görebileceğiniz üzere şu an Bitcoin bu ters çanağın kulbunu yapıyor olabilir. Bundan emin olabilmemiz için 8.200’ün aşağı yönlü kırılması gerekli.

Yukarı yönlü bir harekette ise bugün akşam sert satış yediği 20 günlük hareketli ortalamanın kırılması çok önemli. Bu seviye de 9.200 dolar seviyesinden geçmekte.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz