Bitcoin Yeniden 7000 Doların Üzerinde – BTC Neden Yükseliyor?

0
344

Dün sert bir düşüşle 6400 dolarlardan geçen destek seviyesini test eden Bitcoin, ayı tuzağı sonrası hızlı bir bir şekilde 7000 doların üzerine çıktı.

Yükselişin tek bir spesifik olayla bağlantısı olmamakla birlikte temelde iki sebebi var gözüküyor.;
-Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere pek çok ülkenin kontrolsüz ve sınırsızca para basması fiat paralarda değer kaybı riskini ciddi ölçüde arttırdı. ABD’de Trump’ın son açıklamaları ile birlikte bütün vatandaşlara 2000$’lık çeklerin verilmesi ve bunun 6 ay devam edeceğinin açıklanması dolarda ciddi bir enflasyon ve değer kaybı olacağına işaret ediyor. Burada parasının değer kaybedeceğini öngören yatırımcı başta altın olmak üzere arzı sınırlı varlıklara yönelmeyi hızlandırdı. Önümüzdeki dönemde doların değer kaybı hızlandığından kripto piyasalara para akışının da hızlandığını görmemiz oldukça olası.

-İkinci sebep ise tabii ki çok kısa bir zaman kalan Bitcoin ödül yarılanması. BTC daha önceki ödül yarılanmaları sonrasında bir yıl vadede çok ciddi ralliler yapıp tarihin en yüksek seviyelerine ulaşmıştı. Benzer bir senaryo bekleyen yatırımcıların Bitcoin’i bu kadar ucuzken toplamak için yatırımları arttırmaya başladığı düşünülüyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz