Bitcoin Yeni Ayın En Yüksek Seviyesinde

0
393
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Dünyanın en büyük kripto para birimi, bir kez daha 21.000 dolar seviyesini geri alarak yükselmeye devam ediyor. Bitcoin, gün içi en yüksek seviyesi olan 21.411 dolara yükseldi ve Bitstamp borsasında 6 Kasım’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Bu, ağın madencilik zorluğunun Pazar günü yeni bir zirveye ulaşmasıyla aynı zamana denk geldi ve bu da kripto pazarına olan güvenin arttığına işaret ediyor. Bitcoin’in değerindeki bu artışa muhtemelen çeşitli faktörler güç veriyor. Piyasa oyuncuları arasında, merkez bankalarının yakında, hatta belki de bu yılın sonlarına doğru, faiz artırımlarını durdurarak veya faiz oranlarını düşürerek daha elverişli bir para politikası izleyeceklerine dair artan bir umut var.

Ek olarak, kripto para firması Kaiko tarafından sağlanan veriler, CNBC’nin bildirdiğine göre mevcut yüksek talep seviyelerini sürdürmeye yardımcı olan “balinalar” olarak bilinen büyük Bitcoin alıcıları arasında artan satın alma güvenine işaret ediyor. Buna ek olarak, Mayıs 2024’te Bitcoin madenciliği ödüllerinin yarıya indirildiği bir etkinlik olan Bitcoin “halving” de var. Bu, alıcılara halving öncesi dönemde yatırımlarından yüksek getiri elde etme fırsatı sunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz