Bitcoin Yarılanma Sonrası 50.000 Dolar Mı Olacak?

0
554

Kripto para analisti PlanB, bir varlığın yıllık arzı ile talebinin oranıyla belirlenen Stock to Flow (S2F) endeksine göre Bitcoin’in yarılanma sonrasında 50.000$’a ulaşacağını söyledi.

Daha öncesinde çeşitli analistler bu hesaba göre 100.000$’a ulaşılacağını söylemişti. Hesap yöntemindeki orjinal formülü aylık verilere göre düzelterek hesaplayan PlanB gerçek hedef rakamın 50.000$ olacağı sonucuna ulaştı. Analist ayrıca istatistik ve matematiğin gücünü insanların hafife almaması gerektiğini belirtti.

Altın ve Bitcoin gibi sınırlı arzdaki varlıklar yüksek S2F oranına sahiptir. Bitcoin yarılanma ile piyasaya arzı yarıya düştüğünde bu endeks ile fiyatın olması gerektiği seviye tahmin ediliyor.

Bir diğer ünlü kripto para yatırımcısı Billy Woo ise 2020 ile Bitcoin (BTC) için yeni bir dönem açılacağını söyledi. “Geçtiğimiz on yıl Bitcoin’in kullanımı cypherpunklardan dünyanın %1’ine geçti. Önümüzdeki on yıl kullanım %1’den dünyanın yarısına geçecek” dedi. Woo bu analizini Bitcoin’in yıllık kullanımının her sene 2 katı arttığı, boğa piyasası döneminde ise 4 katı arttığı şeklinde ortaya konmuş bir araştırmaya göre yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz