Bitcoin Neden Yükseldi? BTC Teknik Analizi

3
500

Bitcoin Kısa Vadeli Analiz: Oldukça güzel bir performans sağlayan BTC için 8400$ önemli bir seviye, Buranın üzerinde kaldıkça 9000‘i kırmadan önceki son önemli direnci, haftalık grafiğin de son önemli kalesi olan 50 haftalık ortalamayı kırmaya deneyebilir, o da şu an 8720 dolardan geçiyor. üzerinde bir gidişat 9000’in devrilmesine yol açıp bizi 10.000 kapılarına taşıyabilir.
BTC’de RSI seviyesi 70’in üzerine çıktığında genelde bir hafta oradan inmiyor. Şu an aşırı alım pozisyonunda olan fiyatın kötü ihtimalde 7900‘lere kadar geri çekilme yapması ve 7900-8400 arasında bir süre dalgalanması beklenebilir. Bu şekilde olursa yeni bir atak için güç toplar ve daha sağlar yükselebilir.

Bitcoin yarılanmasına yaklaşık 12 gün varken, tahminime göre yarılanmadan sonraki 10 gün içerisinde 50/200 kesişmesi yani Golden Cross gerçekleştiğini göreceğiz ve resmi olarak boğa trendi günlerinin başladığını ilan edebileceğiz.

Bitcoin Uzun Vadeli Analiz: Bitcoin’de piyasayla inatlaşılmaz dediğimizden beri işler iyi gidiyor tamamen bullish bir hava hakim, bu durumun iki temel sebebi olduğunu söyleyebiliriz.
– İlki tabii ki halving. Yarılanmaya çok kısa süre kaldı. Bitcoin’de enflasyonun düşmesi yarılanmadan sonraki yıllarda ciddi ralli getiren bir durum olmuştu. Yarılanma öncesi büyük yatırımcıların, hatta özellikle kurumsal yatırımcıların BTC fonlarına girdiği biliniyor. Onların yaptığı hareketleri takip eden küçük yatırımcı da dalgaya kapılmış durumda. Hiçbir piyasa yapıcı nehir olmuş giden bir trendin önünde durmak istemez. Bir noktada tabii ki piyasanın gazına kapılan longcular silkelenecektir ama eninde sonunda herkes elindeki paranın değerlenmesini istediği için bu hareketleri mümkün olduğunda yukarıda yapmak isteyeceklerdir.

-İkinci sebep ise dünya ekonomisinin toparlanması. Bitcoin’in son büyük düşüşüne sebep olan corona salgını belki bitmedi ama hem pek çok AB ülkesi hem de ABD kademeli olarak ekonomiyi canlandırma kararı aldı, Dünyanın büyük çoğunluğunda yaklaşık 1 ay sonra olabilecek en temel şekilde çarkları yeniden dönmeye başlayacak gözüküyor. Piyasadaki bu iyimserlik de yatırım yapılabilir bir ortam oluşmasına ciddi katkıda bulundu.

3 YORUMLAR

  1. Bas USDT’yi
    Al BTC’yi…
    Bas USDT’yi, al BTC’yi…
    Piyasanın teknik analizlerinde sapma oluyor.
    Yine terste kaldık arkadaş.
    Bu Tether bir gün patlamaz umarım…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz