Bitcoin Holding Fonları, BlackRock Sayesinde Güçlü Artış Görüyor

0
221
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Kripto analisti Miles Deutscher, finansal kurumların aktif olarak önde gelen dijital para birimi Bitcoin’i biriktirmeye başladığını duyurdu.

Deutscher, BlackRock’un çeşitli fonlarla Bitcoin birikimini artırdığını tweetledi ve bunu kanıtlamak için bir tablo paylaştı. Bu tabloya göre Haziran ayında fon yönetim şirketlerinin elindeki Bitcoin miktarı 830.000 BTC’den 848.000 BTC’nin biraz üzerine çıktı.

Neredeyse bir ay önce, Larry Fink’in başını çektiği en büyük fon yönetim şirketi BlackRock, bir spot Bitcoin ETF’si için SEC’e başvurduğunu duyurdu. Birkaç büyük Wall Street şirketi de aynı şeyi yaptı. Ancak düzenleyici kurum, bu başvuruların “yetersiz” olduğunu ve onlar hakkında daha fazla netlik gerektirdiğini iddia etti.

Üç gün önce BlackRock, Coinbase’i “gözetim paylaşımı” ortağı olarak adlandırarak başvurusunu yeniden doldurdu. Bu haftanın başlarında Larry Fink, Bitcoin’i dijitalleştirilmiş altınla karşılaştırdı ve BTC’nin finans reformu yapabileceğini belirtti. Ancak şimdiye kadar BTC 30.280 dolar bölgesine geri çekildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz