Bitcoin Hakimiyeti Artarken Altcoinler Değer Kaybetti

0
243
altcoinler
altcoinler

2023’ün ikinci çeyreğinde Bitcoin kazanç elde etmeye devam ederken borsa, DeFi ve metaverse tokenleri sert darbe aldı.

CoinGecko’ya göre, yılın ikinci çeyreği, çeyrek boyunca “kanayan” altcoinlere karşı pazar hakimiyeti kazandığı için Bitcoin’in performansı için sağlam bir dönem oldu. 18 Temmuz’da kripto veri toplayıcı CoinGecko, Bitcoin’i not eden Q2 2023 sektör raporunu yayınladı. Buna göre Bitcoin ve Ethereum Q1’deki kazançlarını Q2’ye göre geliştirmeye devam etti.

CoinGecko, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından Binance ve Coinbase aleyhine açılan davalarda her ikisi de menkul kıymetler olarak etiketlendiği için BNB ve ADA’nın en büyük kayıpları gördüğünü söyledi. Merkezi olmayan finans (DeFi) tokenleri, Uniswap ile çeyrek boyunca özellikle sert darbe aldı.

Sonuç olarak, Bitcoin hakimiyeti Haziran sonunda iki yılın en yüksek seviyesi olan %52’nin biraz üzerine çıktı. Ancak, son zamanlarda Ripple’ın kısmi mahkeme zaferinin yönlendirdiği altcoin rallisiyle %50’nin altına düştü. CoinGecko, toplam piyasa değerinin çeyrek için yatay kaldığını ve dönemin başladığı yerde 1,2 trilyon dolarla sona erdiğini bildirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz